aftensmad. restaurant ved åen og centralt i aarhus. aftenmenu
AFTEN

Alle dage fra kl. 17.00

APERITIF & SNACKS

Cava 65,- / Lillet Vive 70,-
2 snack 75,- / 3 snacks 110,- / 4 snacks 150,-

Rodfrugtchips…………….39,-

Rødbede, kartoffel, gulerod og pastinak

Nødder og pølse………….49,-

Spanske snackpølser, blandede nødder og soyaristede mandler

Ost og oliven……………….49,-

Kalamata oliven og røget cheddar

Pesto med grissini.………89,-

Basilikumpesto med grissini

GLOBENS ALL INCLUSIVE.......599,-

Torsdage, fredag & lørdage kl. 18.00-21.00
Velkomstbobler & snacks
4-retters menu af sæsonens lækreste råvarer, inkl. ad libitum kvalitetsvine, fadøl, hjemmelavet saft, isvand, sodavand, kaffe, te og sødt m.m.

I ALT KUN 599 ,- PR. PERSON
OBS! Torsdag kun 499,- pr. person
(forudbestilling nødvendig)

GLOBENS KLASSISKE CAFÉ- OG BRASSERIERETTER

Alle dage fra kl. 17.00

BURGERE

(kan laves glutenfrit)

Cheese/bacon………………………..160,-

Briochebolle, hakkebøf, bacon, cheddar, syltede rødløg, frisk tomat, ketchup, burgerdressing, agurk og salat.

Dobbelt bøf, ost og bacon: 28,-

Chicken salsa……………………160,-

Briochebolle, stegt kylling, salsa, frisk tomat, jalapeno, aioli, syltede agurk, cheddar og salat.

Dobbelt kylling og ost: 28,-

Vegetar…………………………………..160,-

Briochebolle, sprøde falafler, syltede rødløg, salat, frisk tomat, agurk og persilledressing.

Dobbelt op på fyld: 28,-

// Alle brugere serveres med pommes frites eller ristede kartofler, samt hjemmelavet aioli.

SALATER & PASTA

Pasta med kylling…………………..165,-

Serveres i rødkarrysauce med bacon, mandler, svampe og Gran Spicco (a la parmesan).

Globens cæsarsalat……………….139,-

Kylling, marineret hjertesalat, sprøde croutoner, syltet rødløg, Gran Spicco (a la parmesan) og krydderurter.

Krebsesalat……………………………145-

Krebsesalat på salat af blandet grønt, spidskål og krydderurter, saltede ristede mandler, dild, syltede rødløg, persilledressing og citron.

Nachos med smeltet cheddar….110,-

med kylling …………………………….129,-

Serveres med salsa, creme fraiche og jalapenos

Tilvalg guacamole: 15,

 

SIDERS

Siders serveres i skåle, så de kan deles, som man har lyst.

Bagte rødbeder med salatost og krydderurter….40,-

Ristede svampe med hvidløg og timian……………40,-

Avocado med citron, mandelolie og ………………..40,-

ristede mandler

Stegte rodfrugter med syltet tyttebær……………..40,-

Smørstegt rosenkål med bacon og urter………….40,-

Sprøde kæmperejer med chipotle-mayo…………45,-

Petitkartofler med krydderurter……………………….40,-

Knuste kartofler med trøffelolie og skalotteløg…40,-

Sprøde fritter (med krystalost og purløg + 12,- …40,-

 

FORRETTER

Carpaccio af oksemørbrad…………..89,-

Serveres med croutons, syltede shiitake, grov sennepsmayo og Unika karamelsten

Letrøget laks………………………………..89,-

Serveret med Bolsjebeder, frissesalat, dildmayo

Croquette de pollo………………………..89,-

Serveres med timian, citronpure og fermenteret hvidløgsaioli

Tapasbræt (delevenlig)…………………169,-

4 slags lufttørrede pølser, serranoskinke, lakserilette, krebsehaler, ørredrogn, 2 slags oste, oliven, mojo, pesto, saltede mandler og grissini.

 

Serveres med aioli og 2 slags malt- og hvedebrød lavet på surdej.

HOVEDRETTER

Vegetaren – Bønne/kikærte “bøf” (vegansk)……140,-

Sæsonens fisk med hasselnødde/lime crust……215,-

New York Strip af kornfodret kvæg

200 gram ……………………………………………..199,-

300 gram ……………………………………………..229,-

Ribeye – 350 gram…………………………………………225,-

Oksemørbrad – 250 gram………………………………229,-

SAUCER

1 valgfri sauce

Hjemmepisket lun sauce bearnaise med frisk estragon

Hjemmepisket lun sauce hollandaise

Whiskeysauce

Kraftig rødvinssauce

VI HAR OGSÅ RETTER I BØRNEHØJDE!

Burgere, pastaretter m.m. – spørg tjeneren 🙂

 

GLOBENS 1-2-3'er

VÆLG 1, 2 ELLER 3 RETTER MED VIN

FORRET
Letrøget laks
Bolsjebeder - frissesalat - dildmayo

HOVEDRET
Confiteret vinter gris
Brændt gulerodspure - ristede svampe - Pom. Anna

DESSERT
Kraftig orangechokolademousse
Valnøddeis - brændt hvid chokolade - Amarena kirsebær

Mandag til lørdag kl. 17.00-21.00

DET SØDE

Kraftig orangechokolademousse……..75,-

Serveret med valnøddeis, brændt hvidchokolade og Amarena krisebær.

Creme Brulee………………………………….75,-

Serveres med vaniljeis og ristede mandler.

Cheesecake……………………………………75,-

Serveres med hindbærsorbet og krystalliseret chokolade.

Gratineret gedeost…………………..……….75,-

Honning gratineret gedeost, smørristet rugbrød og syltet nødder.

Nytår menu. 4 retter. dessert

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.